Glazen schuifwanden zijn populair om te plaatsen in zowel houten als aluminium overkappingen.

Bent u van plan om een glazen schuifwand aan te schaffen?
De Verandacity glazen schuifwanden zijn leverbaar in diverse hoogte- en breedtematen. Daarom is het belangrijk dat u de ruimten zorgvuldig inmeet om zo de juiste maten te bepalen.

Veranda City Logo - Transparant Dark

De breedtemaat en overlapping bepalen

Wij leveren de glazen schuifwanden in twee verschillende breedtematen; 98 en 103 cm. Dankzij twee verschillende breedtematen kan, afhankelijk van uw gemeten breedte, een mooiere overlap worden gerealiseerd.

Om de breedtemaat te bepalen meet u de breedte van de opening die u af wilt sluiten met een glazenschuifwand. Dit kan zijn van muur tot muur of van staander tot staander.

Er zijn 4 typen rails beschikbaar. De opgemeten breedte tussen de staanders rond u af naar boven om bij één van de volgende afmetingen te komen.

  • 2460mm (3-rail met deuren van 820mm) 
  • 2940mm (3-rail met deuren van 980mm)   
  • 3280mm (4-rail met deuren van 820mm)
  • 3920mm (4-rail met deuren van 980mm) 
  • 4100mm (5-rail met deuren van 820mm)
  • 4900mm (5-rail met deuren van 980mm) 
  • 5880mm (6-rail met deuren van 980mm) 

Als je de volledige lengte van de rail gebruikt om de glazen schuifwanden te plaatsen, dan is er geen overlap tussen de schuifdeuren. Wanneer je niet volledig gebruik maakt van de complete rail, is er wel overlap. Er is dan namelijk minder ruimte voor alle glasplaten, waardoor een gedeeltelijke overlap ontstaat.

Dit zorgt voor een esthetisch mooier resultaat en zorgt ervoor dat ongedierte en weersinvloeden buiten blijven. Wij raden u dus altijd aan om een kleine overlap te creëren.

Indien uw breedtemaat groter is dan 5880 en dus niet in deze lijst staat heeft u de volgende mogelijkheden:

  1. Verklein de breedtemaat naar maximaal 5880, door een deel van de opening af te sluiten met een vaste wand
  2. U kunt gebruik maken van een extra staander zodat u de ruimte opsplitst in twee delen. Zo kunt u twee afzonderlijke railsystemen plaatsen.

Hoogte bepalen:

De glazen schuifwand is in verschillende hoogtematen (tussen 2000 en 2600 mm) te verkrijgen. Om de juiste hoogte te bepalen meet u de ruimte van de onderzijde van de watergoot tot de bovenzijde van de funderingskoker of ondergrond. Dit noemen we de werkhoogte.
Belangrijk om te weten is dat erbij iedere hoogtemaat een speling mogelijk is van 20 mm naar boven en 20 mm naar beneden.

Rekenvoorbeeld:

Heeft u een werkhoogte van 2295 mm, gemeten vanaf onderkant goot tot bovenkant fundering, dan bestelt u het systeem met een totale hoogte van 2300mm.

Heeft u een werkhoogte gemeten van 2190 mm, dan bestelt u een het systeem met een totale hoogte van 2200 mm.