fbpx

Laat je inspireren door de laatste tuintrends

Een terrasoverkapping hier, een nieuwe barbecue daar. De afgelopen jaren hebben we meer tijd dan ooit in onze tuinen doorgebracht. Jouw tuin is dé plek waar jij het liefste bent zodra de eerste zonnestralen zich laten zien. De meest trendy manier om jouw tuin in te richten is door vooral te doen waar jij zelf gelukkig van wordt. Om je toch een eindje op weg te helpen en tuininspiratie op te doen, hebben we de vijf nieuwste tuintrends op een rijtje gezet. Welke inspiratie laat jij los op jouw tuin?

Inrichting Tuin Veranda
Planten passende bij Veranda inrichting

1) Terug naar de natuur

Wanneer je denkt aan rust, ontspanning en natuur, dan denk je aan groen. Een tuinafscheiding, wat bloemen en natuurlijk de planten en siergrassen, het liefst allemaal zo groen mogelijk. Om je tuin echt af te maken wil je ook het tuinmeubilair laten matchen. Tegenwoordig zijn deze verkrijgbaar in veel verschillende natuur- en groentinten. Denk hierbij aan kleuren zoals pastel- en olijfgroen. De groene kleur van de buitenmeubels gaat letterlijk op in een groene tuin, waardoor je tuin nog groener en dus natuurlijker oogt. Zo maakt deze kleur in al zijn natuurlijke verschijningsvormen een onschatbaar onderdeel uit van elke buitenruimte. De groentinten gecombineerd met grijs, beige en taupe vormen het kleurenpalet voor dit seizoen. Een rustige subtiele basis, in plaats van heftige felle kleuren.

2) Ga Bohemian

Alleen maar natuurtinten kan wat neutraal zijn. Je ziet daarom steeds meer tuintrends waarin kleur centraal staat. Fleur je tuin op door kleurrijke natuurlijke elementen uit de bohemian stijl toe te voegen. Deze tuintrend staat voor vrijheid, voor kleur en voor lef. Denk aan rotan meubels, patchwork sierkussens in vrolijke tinten. Ook zie je steeds meer Perzische vloerkleden. Het fijne aan de bohemian tuin, is dat je deze goed met andere tuintrends kunt combineren. Of je nu een grote of kleine achtertuin hebt, je kunt een mooie mix and match maken.

Een leuke weetje over de Bohemian stijl! De kleurrijke stijl is erg geïnspireerd op de woonstijl uit Ibiza. Het is dus niet voor niets dus dat de deze stijl een vakantiegevoel teweeg brengt, je zorgt er op deze manier voor dat je het hele jaar door het vakantiegevoel vasthoudt. Is dat nou eens lekker!

Planten passende bij Veranda inrichting
Planten passende bij Veranda inrichting

3) Relax

Tot rust komen in een wereld die draait om presteren? Dat is een hele opgave. Wellicht ben je genoodzaakt om in deze sneltreinvaart mee te gaan, maar soms is het ook lekker om even stil te staan en te ontspannen. De oplossing? Jouw tuin. Of je nu een grote of een kleine tuin hebt, maak van je tuin een harmonieuze en rustgevende plek. Gelukkig heb je niet eens veel nodig om deze oase van rust te creëren. De natuur heeft namelijk alles in huis. De groene ‘touch’ in je tuin, het geruis van de wind en de fluitende vogeltjes. Puur genieten. Geef aandacht voor al het unieke in de natuur – elk blad, elke steen, elke bloem. Zo creëer je een natuurlijke rustplek in eigen omgeving.

4) Duurzaamheid

De coronapandemie heeft ons consumptiegedrag voorgoed veranderd. We zijn weldoordacht gaan nadenken over onze toekomst en die van onze kinderen. Als gevolg hiervan is het woord duurzaamhei steeds belangrijker geworden. Ook in de hedendaagse tuintrends.

Duurzaamheid kan op verschillende manieren geïnterpreteerd worden. Een interpreatie is het hergebruiken van materiaal. Wij geloven sterk dat tuinmeubilair niet perse gloednieuw hoeft te zijn. Kijk ook eens bij de kringloop of op Marktplaats. Duurzaam kan zich ook manifesteren via het gebruik van duurzame materialen! Denk bijvoorbeeld aan een terrasoverkapping met aluminium onderdelen en een glazen schuifwand. Zo ben je lekker duurzaam bezig, en daarnaast doe je nog eens mee aan de laatste tuintrends! Kortom, duurzaamheid is goed voor het milieu én het ziet er fantastisch uit.

Veranda planten | Overkapping planten
Veranda - Serre | Inrichting Serre | Veranda laten plaatsen

5) Gezellig en overdekt

We brengen steeds meer tijd thuis door. Hierom hebben we steeds meer de behoefte om binnen met buiten te verbinden.
Gelukkig kan dit echt super makkelijk én mooi. Door te kiezen voor een overkapping of veranda breng je buiten naar binnen en andersom. Een veranda is zo veel meer dan enkel de verbinding tussen huis en tuin. Een veranda creëert ruimte op talloze niveaus. Ruimte om nog meer te genieten van je tuin, de natuur en het weer. Een ruimte om licht en inspiratie binnen te laten. Jouw ruimte om tegelijk binnen en buiten te leven, om openheid en gezelligheid op een unieke manier te laten samenkomen.

Plaats een buitenkachel of mooie vuurkorf en je zit er altijd lekker warmpjes bij. Door de ruimte aan te kleden met zachte plaids en gezellige lampjes maak je de ruimte nóg knusser. Kortom in een gezellig veranda is het altijd genieten.

Hoe doe je zelf tuin inspiratie op?

Inspiratie is overal en in grote getalen. Of je nu kiest voor duurzaamheid, gezelligheid, natuur trends of een combinatie van tuin ideeën. De keuze is aan jou. Laat je inspireren op het internet, tuincentra of loop eens rond door de natuur. Maak foto’s of een moodboard en kijk wat jij mooi en fijn vindt. Door inspiratie op te doen vind je gemakkelijk wat jij mooi vind en kun je jouw tuin aankleden precies zoals jij wilt.

Veranda Serre | Serre laten plaatsen | Aluminium Serre